Voksentreff 2023: En oppsummering

Michael B. Lensing

3.-5. november ble det avholdt voksentreff i Foreningen VCFS på Radisson Blue hotell Nydalen.

Et av punktene på lørdagens program var foredrag med Michael B. Lensing fra NevSom (Nasjonalt kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier). NevSom står blant annet som arrangører av høstens kurs for barn og unge med 22q11.2 på Frambu. Under foredraget gav Lensing deltagerne innsikt i pågående forskningsprosjekter knyttet til 22q11.2/ VCFS.

En anbefaling fra Lensing var podcasten «Sjeldenpodden», utgitt av Avdeling for sjeldne diagnoser ved Oslo universitetssykehus (OUS). Podcasten gir lytterne kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser ved hjelp av personlige historier og aktuell forskning. En spennende nyhet var at Sjeldenpodden planlegger å lage en egen episode om VCFS i fremtiden.

Sjeldenpoddens hjemmeside er tilgjengelig som tekstversjon HER, og podcasten kan lyttes til på Spotify.

Vi hadde også gleden av å høre et engasjerende foredrag fra en av foreningens medlemmer. Vi ble guidet gjennom NAVs tilbud og saksgang, og foredragsholder delte åpenhjertig av sine egne erfaringer.

I tillegg ble det avholdt årsmøte, hvor vi ønsket flere nye styremedlemmer velkommen (se det oppdaterte styret HER. Samtidig ble Jan Ove Bakkom takket av etter mange års verdifull innsats i styret.

Før kveldens hyggelige middag og sosiale samling i lobbyen, fikk deltakerne også utfordret sine samarbeidsevner gjennom spennende og til tider frustrerende kodeknekkeroppgaver på «Fangene på fortet» i Nydalen. Dette var en morsom og utfordrende aktivitet som bidro til å styrke samholdet under voksentreffet 2023.


Publisert

i

av

Stikkord: